«سیدمتولی عبدالعال»؛ مبدع سبک نوین و حزنانگیز در قرائت قرآن
سید متولی عبدالعال همیشه در مورد مراحل حفظ قرآن خود با افتخار سخن میگفت. او به واسطه پیرزنی نابینا به نام «مریم رزیق» در روستای محل تولدش حفظ قرآن را فرا گرفت.
این بانوی نابینا ازدواج نکرده بود و تمام وقت خود را صرف حفظ قرآن میکرد. به طوری که اگر او در روستا نبود، هیچ حافظ قرآنی در آن روستا رشد نمییافت. این بانوی نابینا در سن ۸۲ سالگی پس از عمری آموزش حفظ قرآن دار فانی را وداع گفت.
سید متولی عبدالعال در سن ۵ سالگی شروع به حفظ قرآن کرد و ۱۲ سالگی آن را به پایان رساند و حافظ کل قرآن شد. سپس نزد شیخ احمد الصاوی عبدالمعطی رفته و نزد او قرائت قرآن به روایت حفص از عاصم را فرا گرفت. پس از آن به نزد شیخ طه الوکیل در روستای العرین رفته و علوم قرآنی و روایت قرائت ورش و قالون از نافع را نزد این استاد آموخت و در روستای خود یعنی الفدادنه مشهور شد.
سید متولی عبدالعال درخصوص ارائه سبک تلاوت خود میگوید: خداوند سبحان در صوت هر انسان، طنین و آواى خاصى نهاده است و بر این اساس هیچگاه نمىتوان صوتى را به صوتى تشبیه کرد. آن زمان که یک قارى پس از ممارست و پشتکار فراوان مىتواند قارى برجستهاى شود، بهتر آن است که طریقهاى خاص خویش برگزیده و به این ترتیب بر این سبک که نمایانگر شخصیت حقیقى اوست استوار بماند؛ زیرا الگو ساختن تلاوت خاصى در اوان کودکى و آغاز کار و تقلید از آن شیوه، کار نیکویى است که قارى مىتواند به این طریق با پیشرفت خویش، سبک خاص خود را انتخاب کند.
شهرت او زمانی بالا گرفت که سوره مبارکه یوسف و چند سوره کوچک قرآن کریم را برای شرکت «صوت الشرقیه» ضبط کرد و صوت او به سرعت در سراسر جمهوری عربی مصر منتشر شد. پس از آن، به مدت ۱۴ سال از سوی کشورهای مختلف چون نیجریه، جمهوری اسلامی ایران، لبنان، سوریه، آفریقای جنوبی، اندونزی، هند و آمریکا از او برای قرائت قرآن در شبهای ماه مبارک رمضان دعوت به عمل میآمد و به شکل رسمی از او استقبال میشد؛ تا اینکه یکی از سرشناسترین قاریان قرآن مصر شد و در جهان عرب و کشورهای غربی نیز شهرتی جهانی پیدا کرد.


این قاری برجسته مصری سرانجام در ۲۵ تیرماه ۱۳۹۳ در سن ۶۸ سالگی بر اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت و پیکر او در زادگاهش در استان الشرقیه مصر به خاک سپرده شد.