بُعد مفهوم‌گرایانه قرآن در مراکز و جلسات آموزش قرآن کمرنگ شده است

با توجه به فراموشی ابعاد مختلف قرائت قرآن در برخی از مراکز، به نظر می‌رسد اساتید آموزش قرآن باید به جای پرداختن سطحی به آموزش قرائت قرآن، به بعد مفهوم‌گرایانه آن توجه بیشتری داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) شعبه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد، با توجه به رویکرد دولت و مجلس و تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور مبنی بر افزایش و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های قرآنی، مدرسان قرآن فقط به آموزش سطحی آموزه‌های دینی نپردازند بلکه باید با در نظر گرفتن و آموزش ابعاد دیگر این کتاب آسمانی، فرهنگ عوام‌گرایانه آموزش قرآن را از بین ببرند.

در این رابطه «محمد کاکاوند»، مسئول مجمع قاریان قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با اشاره به اهداف این مجمع در آینده اعلام کرد: ترویج قرآن از اصلی‌ترین اهداف و اولویت‌های این مجمع است، با توجه به اینکه فعالیت در امور قرآنی تنها تلاوت و قرائت نیست، در این راستا باید ابعاد مختلف در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: نباید با رواج فرهنگ عوام‌گرایانه، قرآن مهجور بماند، بلکه باید هر فردی در حد توان و سواد خود قرآن را معرفی و آموزش دهد.

هنوز راه زیادی در پیش دارم…

این مسئول با اشاره به اینکه هر فردی در مقابل این کتاب آسمانی مسئول است، یادآور شد: هر چند که من بیش از ۱۵ سال است که در جلسات قرآن شرکت می‌کنم، اما هنوز راه زیادی در پیش دارم.

 محمد کاکاوند:
نباید با رواج فرهنگ عوام‌گرایانه، قرآن مهجور بماند، بلکه باید هر فردی در حد توان و سواد خود قرآن را معرفی و آموزش دهد

کاکاوند با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات این مجمع گفت: در حال حاضر نسبت به گذشته جلسات این مجمع پربار تر شده و این امر عاملی برای جذب قرآن‌آموزان است. مسئول مجمع قاریان قرآن کریم اعلام کرد: اگر از جوانان و افراد علاقه‌مند به امور قرآنی دعوت و استقبال نشود، استعدادهای آنها نهفته می‌ماند و این باعث عدم پیشرفت در عرصه قرآنی می‌شود.

آفت جامعه قرآنی خودبینی و تکبر است

وی با اشاره به اینکه آفت جامعه قرآنی خودبینی و تکبر است، یادآور شد: هم اکنون تلاوت قرآن از راه و هدف اصلی در حال دور شدن است، هدف مفهوم‌گرایانه و آن چیزی که دغدغه تمامی اساتید است، کم رنگ شده است. کاکاوند با اشاره به اینکه باید در این راستا راهکارهای مختلف ارائه شود، اظهار کرد: یکی از راهکارها این است که باید به شناخت الفاظ به کار برده شده در قرائت نیز توجه ویژه شود. این مسئول در ادامه با اشاره به حدیث امام صادق(ع) مبنی بر اینکه «نباید از کسانی باشید که قرآن را می‌خوانند اما در آن تأمل نمی‌کنند»، خاطرنشان کرد: هر مسلمانی باید الفاظ قرآن را بشناسد و در کنار قرائت قرآن به مفاهیم آن نیز اهمیت دهد. مسئول مجمع قاریان قرآن کریم افزود: در جامعه امروزی قاری قرآن از هر جهت و بعدی الگو به حساب می‌آید و می‌توان به راحتی فرهنگ‌های دینی را در جامعه رواج داد.

محمد کاکاوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *